MILAN JOVANOVIĆ za Predsednika  FBD izabran je 2012 godine, a direktor FBD je od 2004. godine i inicijator njegovog osnivanja.
Novinarsku karijeru započeo je još kao gimnazijalac u Novom Sadu, a kao student filozofije na Beogradskom univerzitetu započinje profesionalnu novinarsku karijeru u listu ’’Mladost’’ i biće najmladji glavni i odgovorni urednik u istoriji tog lista omladine Jugoslavije. Bio je i urednik teorijskog časopisa ’’Ideje’’ i njegove male i velike edicije filozofskih i teorijskih knjiga. Saradjivao je u skoro svim glavnim listovima i nedeljnicima u svim republikama, nekadašnje Jugoslavije.
Najplodniji deo njegove novinarske karijere vezuje se za televizijski medij -  kao novinara, urednika i producenta.  Prva tv-iskustva stekao je na RTV Zagreb, a potom RTV Beograd gde će biti prvi glavni urednik Trećeg kanala 3KTVB, a potom i prvi glavni urednik emisije vesti na engleskom jeziku The Belgrade Evening Report.
Profesionalno u FBD  započinje sa radom 2008. godne. Pre toga je bio izvršni producent Jutarnjeg programa Fox Televizije.
Bio je i u neposrednom kontaktu s politikom – devedsetih,  kao savetnik za medije i kulturu nekadašnjeg partijskog lidera Ivana Stambolića, a posle 5. oktobra 2000., kao savetnik za medije Koordinacionog centra DZ Srbije i Crne Gore, u vreme mandata vlade koalicije DOSa, od 2003. do 2006. godine.