JANUAR 2018.

 

RUMEN RADEV, predsednik Bugarske: ''Ukoliko ne usmerimo pažnju EU na region Zapadnog Balkana, Evropa ne može biti ujedinjena, bezbedna i stabilna.''' (NA Tanjug, 29.01.2018.)

 

MIŠA VACIĆ, predsednik, na Drugom saboru Srpske desnice: ''Želimo da sve poroke anacionalnog defetizma zamenimo vrlinama i blagodetima budjenja nacionalne svesti!'' ( NA FoNET 28.01.2018.)

 

SEREGEJ LAVROV kaže da postoje Rusi koji su se raspadom SSSR našli izvan granica  Rusije i da ona ima pravo da ih štiti, tim pre kada su mete progona, kao što se to desilo u Ukrajini. (Iz intervuja ruskom dnevniku KOMERSANT 21.01.2018.)

 

MILAN JOVANOVIĆ, president of FSD:The cooperation of Serbia and Kosovo in the investigation of the political murder of Oliver Ivanovic will prove whether the Brussels agreement is working in practice or not. (Statement for Prva TV 01/19/2018)

MILAN JOVANOVIĆ,predsednik FBD:Saradnja Srbije i Kosova u istrazi političkog ubistva Olivera Ivanovića je dokaz da li Briselski sporazum funkcioniše i u praksi ili ne .(Izjava za TV Prva 19.01.2018.)

BOJKO BORISOV premijer Bugarske, povodom ubistva Olivera Ivanovića izjavio je da Evropska unija mora biti garant bezbednosti Zapadnog Balkana gde i jedan metak može dramatično da promeni situaciju.(Mediji i agencije 17.01.2018.)

MILAN JOVANOVIĆ, FSD president: The murder of Oliver Ivanovic is an attempted murder of the Brussels agreement and talks (Twitter, 16. JAN.2018.)

MILAN JOVANOVIĆ, predsednik FBD, napisao je na svom twitter nalogu da je ubistvo Olivera Ivanovića i pokušaj ubistva Briselskog sporazuma i razgovora (Twitter, 16-01.2018.)


OLIVER IVANOVIĆ, istaknuti srpski političar na Kosovu ubijen je u Kosovskoj Mitrovici. Srpska delegacija vraća se sa pregovora u Briselu u Beograd, a Predsednik Srbije zakazao je hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost. (Agencije i mediji 16.01.2018.)

LJUBIŠA DIKOVIĆ general i načelnik Generalštaba Vojske Srbije: ''Naši generali i komandanti (na Kosovu. prim. FBD) koji su odgovarali, niti su naređivali niti su činili zločine! '' (11.01.2018. web portal Vojske Srbije)

 

LJUBIŠI DIKOVIĆU načelniku generalštaba Vojske Srbije  nije odobrena  viza za ulazak u Sjedinjene američke države. (Beogradski dnevnik DANAS, 09.januara 2017.)