Pohvala Francuza
zbog zaustavljanja družbe s Putinom

      
Marie le Pen i Putin

TRUDY RUBIN kolumnistkinja i urednica spoljnopolitičke rubrike u američkom dnevniku THE PHILADELPHIA INQUIRER 27. aprila 2022. upozorila je Amerikance zašto je poraz Putinove miljenice Marie LePen važan ne samo za Francusku već i za sav normalan svet. Originalni naslov njenog komentara glasio je Bravo za francuske glasače što su odbili Marin Le Pen, koja se zadužila kod  Putina


     

 

 

 

         Trudy Rubin

Četiri dana pre nego što su francuski glasači ponovo izabrali Emmanuela Macrona za predsednika Francuske u odnosu na njegovu ekstremno desničarsku protivkandidatkinju Marine Le Pen, Macron je dobio snažnu podršku poznatog političkog zatvorenika u Rusiji.

Ova potvrda vodeće ruske političke opozicione ličnosti, Alekseja Navaljnog — poslata iz zatvorske ćelije preko Twittera — naglašava zašto je poraz Le Penove bio toliko kritičan za budućnost Evrope, NATO-a i Francuske.

Navalny je upozorio da je Le Penova krajnje desničarska stranka Nacionalni skup potpuno ugrožena kreditima koje je podigla kod opskurne ruske banke 2014. godine.

„Ovo je korupcija — i to je prodaja političkog uticaja Putinu“, tvitovao je Navaljni, koji je u zatvoru od januara 2021. nakon što pristalice ruskog predsednika Vladimira Putina nisu uspele da ga ubiju otrovom.