Vučić odsečno i oštro odbio predlog LDP


Samo dan pošto je pažnju javnoti privukao predlog Liberalno demokratske partije da se radi prevazilaženja duboke podeljenosti političke scene u Srbiji i njenog produbljivanja obrazuje prelazna vlada uz pomoć EU predsednik Srske napredne stranke i predsednik Srbije ALEKSANDAR VUČIĆ odbio je taj predlog javila je u svm izveštaju NA BETA sa otvorenog dela sednice Glavnog odbora vladajuće stranke 1. septembra 2019. pod naslovom '' Vučić: Biće mnogo zamena i promena unutar SNS-a''

 

  

 
Predsednik Srbije Alesksandar Vučić izjavio je danas da dok je živ neće biti prelazne vlade pre izbora i da na vlast opozicija može da dodje samo ako joj narod da podršku.

On je na sednici Glavnog odbora SNS rekao da Vladu Srbije neće da odredjuju stranci nego gradjani Srbije.

"Dok sam živ neće biti prelaznih vlada već vlada naroda. 'Bokija 13' u Srbiji nećete da gledate i neće vlade Srbije da odredjuju stranci nego gradjani Srbije i neće nijedan predstavnik medjunarodne zajednice da mi soli pamet kako će da izgleda vlada u Srbiji, nego naš narod i gradjani Srbije. Dok sam živ braniću Ustav i ovu zemlju", rekao je Vučić što je ispraćeno burnim aplauzom i povicima "Aco, Srbine!"

Poruka LDPu
 
On je opoziciji i lideru LDP Čedomiru Jovanovića, koji je predložio formiranje prelazne vlade da bi se izbegao bojkot izbora, rekao da u vladu mogu tek kada od naroda dobiju poverenje.

"Koliko glasova imaš Čedo pa bi na vlast, koliko glasova imaš Obradoviću (Boško) pa bi na vlast. Nema na vlast bez podrške naroda. Narod da vas podrži pa ako ti Čedo, Obradoviću i (Dragane) Djilasu daju glas, onda na vlast", rekao je Vučić.

Poruka medjunarodnoj zajednici

On je medjunarodnoj zajednici poručio da je dobrodošla u Srbiju, ali da im ne dozvoljava da je sruše.

"Vi, stranci, dobrodošli dragi ste nam gosti, a da srušite Srbiju da dobiju vlast oni koji nisu dobili narodno poverenje sikter!, od toga nema ništa. Srbija će da čuva svoju slobodu, nezavisnost i suverenitet", istakao je Vučić uz gromoglasan aplauz prisutnih u hali Pinki u Zemunu.


Poruka o Kosovu 
 
  
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će, čim se na Kosovu formira vlada, biti vršeni veliki pritisci na Srbiju da prizna nezavisnost Kosova.

"Biće veliki pritisci koje će da kombinuju zajedno sa unutrašnjim pritsicima. Biće pritisaka da priznamo nezavnost Kosova bez kompromisa, bez ičega. Kompromis jeste rešenje, ali priznanje gde Srbija ne dobija ništa, a vi sve, tako nešto nećete gledati", rekao je Vučić na sednici Glavnog odbora SNS.

Dodao je da će pritisci biti jezivi i da će se vršiti i preko unutrašnjih faktora i preko njihovih medija.

Naveo je da je njegov savet Srpskoj listi da učestvuje na kosovskim izborima 6. oktobra, i da očekuje njihovu ubedljivu pobedu.


*Bold, italic i medjunaslovi FBD